17 Mart 2008 Pazartesi

19 MARTTA RİZE'DEYİZ

16 mart 2008 tarihinde İstanbul Bostancı Prenses otelde İkizdere’de yapılacak olan HES’lerle ilgili bir bilgilendirme toplantısı yapıldı. İkizdere belediye başkanı katılımcılara gelinen nokta ile bilgi verdi.

Belediye Başkanı Hasan KÖSOĞLU toplantıda yaptığı konuşmada İhaleyi alan firmanın yeterli “can suyu” bırakması için Rize Bölge İdare Mahkemesinde bir dava açıtıklarını, Mahkeme günü (19 Mart 2008 saat 9.15’te) İkizderelileri Rize’ye davet etti


İhalesi Sanko firması tarafından kazanılan Cevizlik ve Yokuşlu santrallerini yapımı başlamış bile. Doğaya verdiği zararın ilk emareleri bu siteye de yansıdı zaten. Geline noktada, dereye bırakılacak “can suyunun” ne kadar olacağı tartışılmaktadır. Sanko firması yaptırdığı ÇED raporuna göre bu suyun saniyede 500 litre (0,5m3) olacağını beyan etmiştir. Dünya standartlarında bu oranın en az saniyede 4000 litre (4m3) olduğu düşünülürse, mevcut rakamın ne kadar komik olduğu anlaşılır.



İhaleyi alan firmanın yeterli “can suyu” bırakması için Rize Bölge İdare Mahkemesinde bir dava açılmış. Mahkeme 19 Mart 2008 saat 9.15’te. Belediye başkanı tüm İkizderelileri nahkeme günü Rize’ye davet etti"

Hiç yorum yok: