15 Mart 2006 Çarşamba

MUHTARLAR DERNEĞİNDEN HES YAPIMINA DESTEK

MUHTARLAR DERNEĞİ ALDIĞI KARAR GEREĞİNCE İKİZDERE’DE YAPILMASI PLANLANAN HES.LERE KARŞI SÜRDÜRÜLEN OLUMSUZ KAMPANYALARA KARŞI OLDUKLARINI VE SANTRALLARIN YAPILMASINDAN YANA OLDUKLARINI AÇIKLADILAR.

İKİZDERE-Rize’nin İkizdere ilçesinde yapılması uzun yıllar önce planlanan fakat bir türlü gerçekleşmeyen HES.ler için son aşamaya gelindi.

İkizdere deresi üzerinde 2006 yılında ilk etapta yapılacak olan ve yapım ihalesi tamamlanan yaklaşık 80 MW.gücündeki CEVİZLİK HES için çalışmalara HAZİRAN ayında başlanacak.

Çevreyi bozacağı düşüncesiyle yer yer bazı kimseler tarafından karşı çıkılan Hidro Elektrik Santral yapımına İkizdere Muhtarlar Derneğinden destek geldi.

İkizdere Muhtarlar Derneği Başkan Rahmi EKŞİ başkanlığında 24.02.2006 tarihinde yaptığı toplantıda aldığı karara göre santral yapımlarını destekliyoruz kararı çıktı.Muhtarlar Derneği Başkanı Rahmi EKŞİ konu ile ilgili şunları söyledi ’Dernek olarak ilçemizde yapılması planlanan Santralıların yapımından ve bu kaosun çözümünden yanayız. İkizdere dahilinde HES kurulacağı ve bunların kurulmasında hiç ilgisi olmayan kişiler tarafından olumsuzluk yaratılmakta ve işin yapılmaması yönünde savurganlık yaptıkları duyulmaktadır.Bu durum teknik bilgiye dayalı olup faydalımı,zararlımı olduğu elbetteki Devlet tarafından yapılan bir etüt sonunda karar verilmiştir.Bu durum dışında köy halkının veya İkizdere insanının bu projelerden ne sağlayabileceğini Köy halkı ve bu halkı da temsil eden Muhtarlar vasıtasıyla bir karar alına bilinir.Bu soruna Muhtarlar Derneği olarak çözümden yanayız.Ancak bu işi yüklenen sektör bizimle görüşmesi gerekirken ,hiç ilgisi olmayan kişilerin ahkam kestiği duyulmaktadır.Muhtarlar Derneği olarak işin çözümünden yana olduğumuza yönetim olarak karar aldık’ dedi.

İkizdere Muhtarlar Derneği olarak bir karar altına alınan bildiride Başkan Rahmi EKŞİ,Sekreter Emrullah EKŞİ,Muhasip Salih BEKİROĞLU,Üye olarak Cihan BAŞ ve Kudret TAVUKÇU imza attı.

Hiç yorum yok: